In weinig wordt een mens zo geraakt als in zijn/haar liefdesrelatie. Alles wordt wakker gekust wat eerder rustig lag te slapen en onbewust bij ons aanwezig was. In deze tijd willen we in de liefde als mens steeds meer en steeds anders wat onbewust ook druk geeft in onze relatie.

Hoe liefdevol is jouw relatie? Hoe vrij ben je om van jezelf en de ander te houden en jezelf en de ander vrij te laten in het komen en gaan? Hoe dichtbij mag de ander bij jou komen en dichtbij durf jij bij de ander te zijn? Hoe beleef jij en je partner jullie sexualiteit samen en hoeveel ruimte voor lust en drift is daar nog in?

Wij verwachten in deze tijd zoveel van onszelf en elkaar en dus ook in een liefdesrelatie. Mensen zullen naar verwachting in deze eeuw gemiddeld minimaal drie relaties krijgen of minimaal drie keer een andere relatie met dezelfde partner (bron: Esther Perel). We hebben hoge en soms ook paradoxale verwachtingen waarin we veilige zachte intimiteit en liefde willen blijven ervaren en tegelijkertijd ook sexualiteit ervaren in die liefdesrelatie waar ruimte is voor erotiek, lust en drift.

In de liefdesrelatie vinden geregeld verstrikkingen plaats waarin we hopen dat onze geliefde iets aan haar/zichzelf verandert zodat een partner zelf niet aan zijn/haar eigen deel hoeft te werken. Niet zelden komen we van het sprookje (hij/zij is mijn prins(es) en gaat alles goed maken) in een liefdesstrijd terecht. Het is wezenlijk om vanuit werkelijke zelfliefde te onderzoeken of en hoe de ruimte voor de liefde en levendigheid open(er) kan worden tussen jou en je partner.

Relatiebegeleiding bestaat uit gezamenlijke en individuele begeleiding samen en apart afhankelijk hoe beide partners de relatie nu beleven en wat zij willen en naar verlangen. Bel me gerust om een afspraak te maken voor een gesprek. Na het het eerste gesprek besluiten jullie/jij en ik of het klopt om verder te gaan met elkaar.