Je kunt om wat voor reden dan ook vanuit je werksituatie vastlopen of een wezenlijke stap hebben te zetten. Wezenlijke persoonlijke ontwikkeling gebeurt altijd in relatie, daarin kan persoonlijke begeleiding soms van waarde zijn en zeker niet altijd. Het initiatief kan vanuit jezelf komen of een aanleiding hebben vanuit je leidinggevende of veranderingen in de organisatie waar je werkt. Vanuit welke kant je ook komt je bent welkom om een afspraak te maken voor een persoonlijk intakegesprek.

In werkcontext zorg ik voor een heldere afbakening en een duidelijk begeleidingscontract tussen jou, mijzelf en de opdrachtgever vanuit het werk (je leidinggevende bijv). Vooraf, desgewenst tussendoor en achteraf is er mogelijkheid tot een driegesprek om heldere verwachtingen te hebben en houden gedurende het begeleidingstraject.

Ik ontmoet je graag eerst in een persoonlijk intakegesprek. Tijdens het gesprek kun je direct al ervaren hoe ik werk. Aan de hand van het intakegesprek kiezen we beiden of we een begeleidingstraject aan willen gaan en hoe we dat willen vormgeven ook in de relatie naar de opdrachtgever vanuit je werk.