Wellicht zijn alle draken in ons leven uiteindelijk wel prinsessen die er in angst en beven slechts naar haken ons eenmaal dapper en schoon te zien ontwaken.
Wellicht is alles wat eraan verschrikking leeft in diepste wezen wel niets anders dan iets dat onze liefde nodig heeft.
Rainer Maria Rilke

Welkom! Welkom is een groots begrip, welkom om de liefde voor jezelf in de ogen van de ander te kunnen ervaren. Hoe heet je de ander welkom in de liefde? Er is niets wat onze (onbewuste) angsten zo sterk wakker roept als de liefde of relatie met de mensen die wij lief hebben. De liefde kust wakker wat in ons onbewust lag te slapen. Het maakt ons soms zo krachtig, levendig, laaiend, onmachtig, ontroerd en stil en nog veel meer.

Van jongs af aan is de beweging tussen angst en liefde in mensen een rode draad in mijn aandacht geweest. De weg naar binnen in onszelf durven volgen en de weg naar buiten naar de ander van angst naar liefde in een liefdesrelatie vormgeven roept alles bij ons wakker. De steun en kracht van mannen voor mannen en van vrouwen voor vrouwen is essentieel en in onze maatschappij sterk onderbelicht om onze kwetsbaarheid te verwelkomen. Ik voel me dankbaar dat ik mijn werk in de afgelopen zeven jaar heb mogen opbouwen gericht op bewustzijnsontwikkeling vanuit aandacht en liefde met zowel mannen als vrouwen.

Dit doe ik als begeleider van mannengroepen (zie www.kompasvoormannen.nl), individueel begeleider en relatiebegeleider van mannen en vrouwen en hun liefdesrelatie.

Het is wonderlijk en ontroerend wat er kan ontstaan als mensen hun lichaam, hart, ziel en geest openen. En vanuit die open houding de liefde voor jezelf herinneren, de liefde voor de mensen om je heen en de wereld waarin we leven met al het andere leven om ons heen.

Voorbeelden van vragen om mij te bellen: Ik zit al een tijdje vast of loop cirkeltjes in mijn leven, liefde of werk, hoe doorbreek ik dat? Hoe vind ik rust terwijl mijn leven zo gestressed en druk is? Ik kom steeds in situaties of relaties terecht die mij niet dienen, hoe kan ik daar stappen in zetten? Hoe volg ik mijn hart nu mijn hoofd zo overheersend is? Hoe word ik als man krachtig en kwetsbaar in de verschillende gebieden in mijn leven? Hoe word ik steviger en zachter in mijn eigen mannelijkheid in contact met andere mannen? Hoe beweeg ik van angst naar liefde in mijzelf en/of in mijn relatie? Hoe word ik vrijer in mijn leven, werk of liefde?

Kompas voor Mannen

Kompas voor Mannen

"Gedraag je als een man!" Eén ding is zeker: als man en als jongen heb je dit vaak gehoord in je leven. Van andere mannen én van vrouwen...

Liefdesbang

Liefdesbang

In mijn leven is van jongs af aan de beweging tussen angst en liefde een rode draad geweest. Zoals voor veel mannen een klus is, heb ik de weg van hoofd naar hart, ziel en handen op mijn eigen wijze met vallen en opstaan afgelegd...

Relatiebegeleiding

Relatiebegeleiding

In weinig wordt een mens zo geraakt als in zijn/haar liefdesrelatie. Alles wordt wakker gekust wat eerder rustig lag te slapen en onbewust bij ons aanwezig was...

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Wezenlijke ontwikkeling gebeurt altijd in relatie. Individueel kom je slechts tot die plekken waar je existentiële angst en je overlevingsmechanismen je persoonlijkheid in tact willen houden...