“Kees is een grote man met een groot hart. Je kan tegen hem aanschuren en aanlopen.
Kees combineert scherpte en zachtheid op zijn geheel eigen wijze.
Door wie hij is kom je in beweging. Hij blijft staan en brengt je met plezier in contact met delen van jezelf waar je tot nu toe nog niet naar durfde te kijken.
Kees leert je om liefdevoller en steviger in je werk en het leven te staan en open te staan voor het avontuur en het onbekende…”

Ik ben de jongste zoon van een aannemer en een onderwijzeres. Bouwen en leren zit in zijn DNA. Ik hou er van om zaken concreet te maken en ben tegelijkertijd gefascineerd door het ongrijpbare proces van leren met en van elkaar. Mijn ouderlijk huis zat vol avontuur en ook spanning, dat was niet altijd makkelijk en tegelijkertijd heb ik daardoor snel veel geleerd over mijzelf en menselijke dynamiek. Ik leef bijna 30 jaar met mijn lief samen die zelf in het hoger onderwijs werkt en we kregen twee heerlijke tienerzonen die hun eigen weg aan het lopen zijn. We wonen tussen Deventer en Zutphen in de natuur van Gorssel. Natuur, speciaal lege ruimtes, brengen mij altijd terug bij mijn essentie.

Mijn professionele werkbasis en eerste werkervaring heb ik gekregen via HRM-banen bij Philips (nationaal en internationaal) en HRM, Change & Leadership bij KPMG. Van daaruit ben ik mijn vakmanschap als begeleider steeds verder gaan slijpen. Mijn professionele basis als begeleider heb ik de afgelopen 25 jaar vormgegeven via diverse trainingen ogv leiderschap en verandering in organisaties bij KPMG, SIOO en Piet Weisfelt. Daarnaast om mijzelf als begeleider professioneel te ontwikkelen heb ik mijn werk gedaan op gebied van emotioneel lichaamswerk (Centrum Venwoude), stiltewerk/meditatie, vele trainingen ogv begeleiderschap op basis van liefdesenergie (via Phoenix Opleidingen) en mannenwerk bij Peter Houtman, Phoenix en binnenkort Ton van den Kroon. Recent ben ik begonnen me te verdiepen in de alchemie van TAO (Reinoud Eleveld en Dirk Oelibrandt). Sinds 2008 heb ik mijn eigen bedrijf. Wil je meer weten over wat ik gedaan heb en voor wie ik heb gewerkt klik dan hier verder dan lees je mijn profiel

Mijn stijl als begeleider kenmerkt zich door directheid gecombineerd met een groot hart voor mensen. Ik krijg terug dat ik als begeleider/trainer warm, inspirerend, stevig, zacht en direct ben.

In mijn werk in organisaties werk ik met een arsenaal aan mogelijkheden en maak veel gebruik van mijn kennis en ervaring om onbewuste systemische processen zichtbaar, ervaarbaar en hanteerbaar te maken. Ik werk sterk met de combinatie van presteren, leren en genieten en de dagelijkse praktijk als leerruimte en je collega’s als groep om van en mee te leren. Daarnaast bekijk ik organisatievraagstukken en leiderschapsvragen vanuit integraal perspectief waarin zowel het individuele als collectieve als het feitelijke en subjectieve naast elkaar aandacht vragen en op elkaar in werken.

In mijn werk met particulieren werk ik veel met het lichaam als ingang, de informatie in directe contact tussen de ander en mijzelf als bron en muziek, gedichten en kunst als bronnen om het onbenoemde in de grotere ruimte te kunnen (h)erkennen. Systemisch werk, lichaamswerk, TAO, TA en NLP zijn professionele bronnen die mij als begeleider iedere keer opnieuw inspireren en die ik graag gebruik.