Liefde vraagt (leren) hechten

In de liefde ontdekken mensen hoe ze ten diepste gehecht zijn vanuit hun ouderlijk nest maar ook in zichzelf. Veilig gehechte mensen zijn meer in staat de liefde toe te laten en zich te laten raken steeds weer opnieuw. Tegelijkertijd zijn veel van ons ook onveilig ongehecht aan een of beide ouders.

Onveilige hechting ontstaat doordat je die ouders als kind als (emotioneel) afwezig, agressief en/of opslokkend hebt ervaren. Vanuit die onveilige hechting ontwikkelen we angst voor verlating of om ons te binden. Later lopen we in een liefdesrelatie dan tegen deze onveilige hechtingen aan in de vorm van achtervolgen of weglopen van onze partner als het spannend wordt. Deze liefdesbange dans doet zich voor in de relatie maar vindt zijn oorsprong in de mate waarin jij als kind veilige hechting hebt ervaren.

Niet zelden wordt daardoor het komen en gaan van een partner in een relatie onvrij. Of je wilt onbewust controle houden over de relatie en het samenzijn of je houdt onbewust controle op de emotionele afstand die je houdt met je partner. Hierin is veel mooi werk te doen wat ik graag met Hannah Cuppen doe, lees meer hierover op www.hannahcuppen.nl